Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2021 09:45 - Слуги на антихриста в Църквата, третият завет на Антихриста, последното изкушение!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1643 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 07.03.2021 09:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Архимандрит Атанасий Митилинеос: (проповед 1982 г.!). Антихрист ще обяви, че настъпва нова ера на земята, която ще замени християнската ера и, вероятно ще създаде някакъв «трети завет». Сега имаме Стар Завет и Нов Завет, а антихрист ще създаде трети завет.
Еретическото учение за третия завет се появи много отдавна, още в древността, и още свети Григорий Богослов го споменава. И това няма да са някакви особени знамения и чудеса, а ще е именно това, което става днес, в наше време.
Вижте за какво става дума, и каква е същността на този трети завет:
Това е широко разпространяваната представа, в наши дни, че християнството уж било «остаряло»... Казват, че християството вече не е актуално и е станало ненужно, че няма какво ново да ни предложи и каже, и че християнството повече няма сили, «не е модерно», и ние трябва да създадем нещо ново. И именно тази концепция ще е този трети завет. И той вече наистина съществува.
Спомнете си какво е казвал пророк Даниил?
«И ще замислят да променят времената и закона» (Дан. 7, 25).
Антихрист ще промени закона Божий. И именно това ще е третият завет на антихриста.
Светите Отци на Църквата ще се считат за остаряли.
.............
Думата «антихрист» тук (1982 г.) има събирателно значение. Става дума за всичките антихристови слуги. Когато църковните ръководители са екуменисти, еретици, масони или привърженици на масонството, тогава православните стават все по-незабележими, за другите хора. Антихристовите слуги може да бъдат разпознати, по еретическите им изказвания, независимо какво положение заемат в Църквата, дали са патриарси или епископи, или архимандрити, презвитери или дякони, — санът не е важен. Каквито и да са в Църквата, ще ги познаете, ако казват:
- Светите Канони са остарели. - «Пидалионът» на св. Никодим Светогорец няма значение и ценност. - Постите трябва да се отменят. - Въздържанието повече не е актуално. - Днес живеем в ново време и трябва да гледаме на младежта с други очи: те могат да имат извънбрачни отношения и т.н. и т.н.

Кажете ми… Нима Православната Църква вече я управляват слуги на антихриста?
Прави незаличимо впечатление фактът, че светите угодници Божии са живеели и продължават да живеят във всички исторически епохи. Така е устроил Господ, за да покаже ня вярващите, че понятието «святост» не остарява никога, и Православната Църква никога не обеднява със светци. Бог промислително дарува на Църквата множество нови светии, във всяка историческа епоха, без изключения...
За Антихриста ще е непоносимо съществуването на светците, и затова ще твърди, че понятието «святост» е остаряло. Аргументите му ще са, че уж Евангелието било остаряло и изживяло себе си, и повече не помагало на човека, да постигне святост.
Но Бог ще дава на Църквата светци във всички времена, за да опровергае празнословните обвинение за «неактуалност» на Евангелието.
И още один признак на антихристовата епоха ще се случи по време на проповядването на Евангелието?
Вижте как днес (1982 г.) протича нашата проповед. Вие сте много и сте дошли в голям храм, побиращ много народ. Имаме прекрасно осветление, и на всички ни е удобно. Седите и се чувствате в безопасност. Навън е спокойно, и зад вратата, не ви очакват враждебно настроени, опасни хора.
А какво ще е тогава? Именно тогава…
Какво пише свети Ефрем Сирин по този въпрос?
«Тогава всички боголюбиви хора ще проливат сълзи, и с голяма надежда ще питат: «Има ли все още някъде по земята слово Божие?». И ще им отговарят: «Никъде няма». [Преподобни Ефрем Сирин. Слово за пришествието Господне, за края на света и пришествието антихристово.]
И ето тогава ще настане последното изкушение. Именно това изкушение е предвидел Господ, когато казал на учениците си в Гетсиманската градина: «Бдете и се молете, да не паднете в напаст» (Мат. 26, 40).

За какво става дума тук? Какво казва Господ на ангела (на епископа) на Филаделфийската Църква, в Откровението (3, 10-11):
«И понеже ти опази словото на търпението Ми, то и Аз ще те опазя от годината на изкушението, която ще дойде в цялата Вселена, за да изпита живеещите на земята. Ето, идвам скоро; държ, това което имаш, да не би някой да ти отнеме венеца».

Източник: http://aktines.blogspot.com/2020/01/blog-post_44.html
@Перевод «Трость Скорописца», 2020 г.
http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_23840/
Превод от руски, Григор Симов



Гласувай:
2



1. fun1001 - ти, излъга за Путин..покай се, брате..
07.03.2021 11:02

и за "великий патриарх" гундяев, тоже...!!
Той е Антихриста, и рОботят с Тръмпо, за Сатаната..
в последн Времена, и най верните, ше бъдат подмамени!
тук е нужна Мъдрост!
Който,има Очи,ще види, Който има Уши,ще чуе!
Амин!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313294
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031